Okulumuz “Girişimci Çocuklar Fuarda” Etkinliğine Katıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Girişimci Çocuklar Fuarda etkinliği Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu'nda gerçekleştirildi.

Öğrencilerin kendi imal ettikleri ürünleri satışa sundukları etkinliğe 50 farklı okuldan 200'ün üzerinde girişimci çocuk katıldı. Öğrenciler, 2 ay boyunca evlerinde okul arkadaşlarıyla birlikte ürettikleri ürünleri, etkinlikte kurdukları stantta satışa sundu. Süs eşyalarından, mutfak gereçlerine, çantalardan, giysilere kadar binlerce çeşit el emeği ürünün yer aldığı fuarda, girişimci çocuklar ürünleri satabilmek için birbirleriyle yarıştı.

Girişimci Çocuklar Fuarda etkinliğinin açılışını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, öğrencilerin girişimci ruhlarını ortaya çıkarmak ve üretkenliklerini artırmanın önemine değindi. Bu tür etkinlikler ile çocukların sosyalleşmesini ve girişkenliklerine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Alireisoğlu, tüm öğrencilere ve velilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Girişimciliğin hayatta başarılı olmanın en önemli noktalarından biri olduğuna vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da "Sevgili çocuklar, Bursa bir sanayi şehri, ekonomi ve girişimci şehri. Sizler de geleceğin iş insanlarısınız. Bu manada bir çaba göstererek başarıya ulaşmanız çok önemli. Bu etkinlik de sizler için önemli bir tecrübe" şeklinde konuşarak çocuklara tavsiyelerde bulundu.

“Doğadan Teraryum” adlı projeleri uygun görülüp seçilen, Bursa çapında 50 okul arasında yer alarak büyük bir başarıya imza atan 3-A sınıfı öğrencilerinden oluşan “Doğayı Korumak Bizim Elimizde” sloganıyla yola çıkan  “Organik Fikirler” ekibini ve Danışman Öğretmenleri Mert MUTLU’yu tebrik ederiz.

Ürünlerimiz çok beğenilip erken saatlerde tükenince kalan vaktimizi müze ziyaretleri yaparak değerlendirdik.

11-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-2024